dinsdag 17 juli 2012

Dag 4 Seaworld!

Rond half 8 worden we wakker, klaar om naar Seaworld te gaan. Sofie ligt echter nog diep in slaap dus doen we rustig aan. Tegen 8.15 uur is ook Sofie wakker. Michiel heeft ondertussen wat ontbijt bij de Deli gehaald en dat eten we op de hotelkamer op.

Rond 9 uur vertrekken we en een kwartiertje later mogen we voor 14 dollar parkeren bij Seaworld. De parkeerplaats is nog redelijk leeg en de rij bij de ingang niet al te lang. Het begint al wel weer erg warm te worden. We lopen op ons gemak het park door en blijven even kijken bij de Dolphin nursery, waar een paar babydolfijnen met hun moeder zwemmen. We besluiten naar de eerste show van de orca's te gaan (One ocean) die om 11.15 uur begint. Ruim op tijd kiezen we een plekje in de soak zone, voor de zekerheid op de laatste rij. De show is echt super, wat een prachtige dieren! Het nat worden valt reuze mee. Alleen de eerste rijen worden nat. Gelukkig maar, want ik heb m'n goede camera mee. Ik ben blij met m'n nieuwe lens want nu kan ik eindelijk goed inzoomen.





Na afloop hebben we het erg warm en gaan we op zoek naar een restaurantje voor een lunch met airco. Prima beslissing want we knappen er lekker van op. De combinatie van 32 graden met de hoge luchtvochtigheid is slopend als je net uit Nederland komt. Ik verbaas me over hoe anderen dat doen, hele dagen veel parken bezoeken met deze warmte, ik vind het knap.

Na de lunch zijn we weer op temperatuur en kunnen we er weer even tegen. Sofie wil graag naar de dolfijnenshow (Blue horizons) dus lopen we daar naar toe. Het zit al aardig vol maar er is nog plaats. Weer een prachtige show, daar kan het Dolfinarium jaloers op zijn. Een mooie combinatie van prachtige dolfijnen met acrobatische toeren van trainers in kleurrijke kostuums. Ik schiet de ene na de andere foto.




Max wil graag in de Kraken achtbaan maar heeft pech want hij is nog geen 138 cm. Wat vervelend nou, we stonden te trappelen om met hem mee te gaan ;-)

In plaats daarvan gaan we roggen aaien, ook leuk. Ze voelen gladder dan verwacht. Ook kijken we nog even bij de dolfijnen in Dolphin cove, zo dichtbij dolfijnen zijn we nog nooit geweest, we kunnen ze bijna aanraken. Daarna bekijken we ze ook nog even onderwater. We krijgen er niet genoeg van en lopen nog even door naar de alligators en de manatees. Dan beginnen we het toch echt te warm te krijgen en gaan we even afkoelen met een drankje. Dat is hard nodig. We vinden het nu eigenlijk wel mooi geweest voor vandaag. Maar niet zonder nog even langs een souvenirwinkel te lopen. Sofie en Max kopen allebei een knuffeltje, Max een rog en Sofie een orca. Precies als we naar de auto lopen begint het eindelijk te onweren en net voor de eerste regendruppels zijn we om half vijf terug in het hotel.







Het onweer barst goed los en wij rusten even uit. Ondertussen zet ik de 240 foto's van vandaag op de iPad en type alvast het verslag. Tegen 18.30 uur is het weer droog. Nou ja droog, het regent niet meer maar de lucht voelt heel klam en vochtig. We gaan eten in het restaurant van het hotel. Ik bestel m'n eerste burger en Max worstelt met een kinderijsje. Rond half negen zijn we klaar en gaan we nog wat internetten voor we terug gaan naar onze kamer. Het was een leuke dag! Morgen is onze laatste dag in Orlando. Dan gaan we nog 'even' Magic Kingdom 'doen'.


3 opmerkingen:

  1. hoy;allemaal zo te zien hebben jullie heterg naar je zin wat een mooie dolfijnen en enz --.
    kitty groote burgens he''kan je die op en max .
    lekker ijsje heb je daar; kitty mooie fotos'' .
    hier is het vandaag droog ?maar niet warm hoor .
    ik heb je berichtje terug gelezen leuk he''dat dat zo kan .groetjes van gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele leuke dag dus in Seaworld met mooie shows van orca's, dolfijnen en hun trainers die dus ook nog acrobaten blijken te zijn. Mooie foto's, ze geven een goed beeld van wat jullie hebben gezien. Heerlijk dat je op een behoorlijke afstand met je nieuwe zoomlens zulke perfecte foto's kunt maken. Vandaag heb al 240 foto's gemaakt, dat is te begrijpen met zoveel moois en indrukwekkends om jullie heen. Maar als je zo door gaat worden dat er vast wel een paar duizend, en je weet dan wordt het selecteren en kiezen straks een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende klus.

    BeantwoordenVerwijderen