zondag 29 juli 2012

Dag 17 Miami: Holocaust memorial en Lincoln road

Rond 8 uur zijn Michiel en ik wakker. We hebben wat onrustig geslapen, het bed is vrij hard en Miami is een stuk lawaaieriger dan we tot nu toegewend zijn. Even wennen dus. Max begint om half 9 te bewegen en Sofie houdt het tot kwart over 9 vol. We doen rustig aan, na de lange rit van gisteren hebben we geen grote plannen vandaag.

Om het makkelijk te houden besluiten we te gaan ontbijten in het hotel. Helaas, het cafeetje is toevallig net vandaag om onduidelijke reden gesloten. We worden doorverwezen naar het zusterhotel schuin aan de overkant. Is ook goed. De zon is alweer goed warm en we wandelen naar de overkant. Het valt ons op dat er in Miami veel meer op terrasjes (met ventilatoren) gegeten wordt en niet binnen met airco. We belanden dus buiten, wel in de schaduw en dat is net te doen. Wat ook opvalt is dat de restaurants elkaar hier beconcurreren met muziek, het liefst harde muziek. Ik merk dat ik daar na al die rust echt even aan moet wennen, de muziek overal en het vele verkeer.

We bestellen vers fruit, wat toast en wentelteefjes. Het smaakt weer heel erg lekker. Toch wel erg luxe al die dagen uit eten....

Na het ontbijt wandelen we terug naar het hotel want Sofie en Max willen graag zwemmen. We zijn precies op tijd voor de laatste twee bedjes. We plonzen er in en ook hier is het water weer warm. Toch koelt het iets af.

Michiel en ik overleggen wat we vanmiddag en de komende dagen willen doen. We willen Ocean Drive aflopen voor de Art deco hotels, een keer overdag en een keer 's avonds, we willen het Holocaust memorial bekijken, we willen nog een aantal wijken bekijken waaronder Little Havana, en natuurlijk willen we ook nog shoppen. Omdat het ondertussen alleen maar warmer wordt besluiten we vandaag nog niet naar Ocean drive te gaan maar een beetje in de buurt te blijven. Vlak achter het hotel ligt het Holocaust memorial en een paar straten verder Lincoln road waar veel winkels zitten. Een rondje dat te lopen zou moeten zijn.

Tegen 13.00 uur plukken we Sofie en Max uit het zwembad en maken we ons klaar om te gaan.

Als snel komen we erachter dat we in de typische Amerikaanse valkuil zijn gestapt, wat op de kaart dichtbij lijkt blijkt toch verder dan je dacht..... Maar goed dat we Ocean drive niet zijn gaan lopen! In de brandende zon lopen we toch nog 20 minuten voor we bij het Holocaust memorial zijn. Ik had op een aantal blogs gelezen dat dat de moeite waard zou zijn.

Het monument is inderdaad erg indrukwekkend, een omhoogstekende hand met daarop heel veel lijdende mensen.


Wat misschien nog wel meer indruk maakt zijn de stenen in de ronde gang er om heen waarop de namen van slachtoffers staan. Het zijn er ongelooflijk veel. Op een bordje ernaast staat dat dit slechts een fractie is van het totaal aantal mensen dat is omgekomen.


Verderop hangen ook nog aangrijpende foto's uit de concentratiekampen. We worden er stil van. Wat ook bijzonder is, is het verschillende publiek bij het monument. Op de ene plek staat een joodse moeder met haar kinderen heel ingetogen alles te bekijken en verderop staan luid kwetterende Amerikaanse tieners niet al te slimme vragen te stellen over de holocaust. Hoewel het best heftig is dit monument te zien zijn we blij dat we dit niet overgeslagen hebben.

We verlaten het monument en lopen richting Lincoln road. Deze afstand is te overzien, 10 minuten in de brandende zon. Op Lincoln road gaan we op zoek naar een plek waar we binnen wat kunnen drinken en eten om even bij te tanken. Na wat zoeken lopen we op de gok binnen bij Balans. Het is er lekker fris, heel fijn. We bestellen sandwiches, quesadilla, pancakes en wat te drinken en als we dat op hebben voelen we ons een stuk beter. We kunnen er weer even tegen. Een goed adresje dit!


We lopen Lincoln road af en lopen hier en daar een winkel binnen. Het is bijna on-Amerikaans zo'n voetgangersgebied in een stad. Het is er erg gezellig.



Michiel is op zoek naar sportschoenen maar dat wil niet echt lukken. Sofie koopt nog wat souveniertjes en daar blijft het bij. Om 17.00 uur vinden we het wel mooi geweest en lopen we via een ijswinkel terug naar het hotel. Even een beetje op temperatuur komen voordat we door kunnen naar het avondeten. Ik begin alvast met het verslag en Sofie en Max kijken even TV.


Tegen 19.00 uur gaan we weer op pad, waar zullen we vanavond gaan eten? Zoveel keus hier! We lopen toch maar weer naar Ocean Drive en belanden op het terras bij een Italiaan. Het weer is lekker genoeg om buiten te zitten. Als we zitten begint er net live-muziek Te spelen inclusief flamencodanseres. Geweldig, Spaanse muziek in een Italiaans restaurant, dat kan alleen in Amerika ;-) We kunnen elkaar bijna niet meer verstaan maar het eten is prima: pizza, ravioli, salade nicoise en kip met friet.

Na afloop nog weer een Starbucks koffie, deze keer ook voor Sofie (decafe latte wel te verstaan) en tegen 21.30 uur zijn we weer terug in het hotel. Nog even kort TV kijken en dan proberen wat eerder te gaan slapen, we willen zo langzamerhand het ritme weer een klein beetje terugschuiven.

We zijn er nog niet over uit wat we morgen gaan doen, zoveel keuzes.... Gelukkig hebben we nog een paar dagen!

2 opmerkingen:

  1. Dat zal zeker veel indruk hebben gemaakt zeg!
    Stoer hoor om zo veel lopend te doen in die hitte:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo allemaal ;dit is even anders he'''zo grote stad en dan die hitte even wennen!wat een indrukwekkend monument ''wel heel mooi gemaakt .wat is dat leuk een eekhoorntje die over een boom loopt om dat te zien; dat je dat is gelukt om een foto te maken ;jullie hebben veel gelopen ?maar wel gezellig .hier heb het zondagavond heel hard geregent met onweer het is nu maandagmorgen 11uur het ziet er donker uit en af komt de zon !nou kitty tot morgen doe ze de groeten ik vind het nog steeds leuk om jullie zo te volgen .

    BeantwoordenVerwijderen