zaterdag 21 juli 2012

Dag 8 Sanibel Island, Fort Myers en nog meer dolfijnen

Zo. De eerste week zit erop. We raken steeds meer gewend aan Florida en beginnen lekker in de vakantiemodus te komen. Gelukkig hebben we nog twee weken!

Vandaag worden we wakker van de vuilniswagens om de hoek. Ik hoor de eerste om 7.00 uur en de rest wordt wakker van de volgende om 8.00 uur. Hoe we het doen weet ik niet maar we moeten toch weer haasten voor het ontbijt. Als we om 9.15 uur bij het zwembad aankomen is er nog maar 1 bagel. Wat vervelend, nu moeten we muffins eten als ontbijt ;-)

We starten rustig op en zijn rond half 11 klaar voor onze uitstap naar Sanibel Island. Dit is een eiland voor de kust van Fort Myers dat bekend staat om zijn witte stranden en vele schelpen. Er loopt een tolbrug naar het eiland dus we kunnen er gewoon naar toe rijden.

Als we om 12.00 uur uitstappen op een parkeerplaats bij het strand realiseren we ons dat onze planning niet ideaal is. Op het heetst van de dag naar het strand, zonder parasol... Het is inmiddels 95 graden Fahrenheit. Maar goed, we kijken wel hoe lang we het vol houden. We installeren ons op het strand en duiken meteen het water in. En hoewel het water ook hier warm is koelt het toch iets af. We dobberen weer heerlijk en gaan op zoek naar schelpen. Genoeg te vinden hier. Max en Sofie vinden hele mooie die mee naar huis gaan.


Plotseling wordt mijn aandacht getrokken door iets, ik weet niet wat, maar ik weet meteen dat het om een dolfijn gaat. En ja hoor, vlak voor de kust, op een paar meter van de mensen die het verst in zee staan zwemt een dolfijn op z'n gemakje langs! Als we goed kijken zien we er nog een naast zwemmen. Twee wilde dolfijnen, vlak voor ons, echt heel bijzonder! Ik pak snel m'n camera en het lukt me om ze op de foto te zetten. Nou ja, hun vinnen dan... Zie hieronder. Je moet er waarschijnlijk een vergrootglas bij pakken maar het gaat om het idee;-)


We blijven nog even kijken en zien ze langzaam richting zee verdwijnen. We zwemmen zelf ook nog even en krijgen het dan toch echt te warm in de volle zon. Om 2 uur zoeken we de auto op en koelen even lekker af bij de airco. Volgende stop is Fort Myers. Als we de tolbrug weer over rijden vraagt Max of hier ook dolfijnen zwemmen. Ik antwoord 'misschien wel, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben om ze te zien'. Vijf minuten later roept hij dat hij een dolfijn ziet. In eerste instantie geloof ik hem niet maar als ik maar links kijk zie ik er inderdaad een, en meteen erachter nog een! Jeetje, dat is wel veel geluk voor 1 dag!

Onderweg naar Fort Myers stoppen we bij de Tanger outlet. Eerst even een snelle lunch, dat werd hoog tijd en daarna nog een paar winkels in. Het aanbod valt wat tegen, met twee bescheiden tasjes (schoenen en een shirt voor Max, sokken voor Michiel) stappen we weer in de auto. Het 'oude' centrum van Fort Myers is nog een half uur rijden.

Onderweg loopt de temperatuur verder op naar 97 graden. Als we uitstappen zijn we dus eigenlijk best blij dat dit oude centrum niet heel groot is. We lopen wat rond, maken wat foto's en duiken dan een bar in om wat drinken te kopen. Weer buiten begint het te regenen. We drinken onze drankjes onder een parasol op en voelen de temperatuur dalen. Hoewel het maar een klein oud centrum is vinden we het wel de moeite waard, er staan mooie gebouwen en er hangt een prettige sfeer. We overwegen hier te gaan avondeten maar hebben door de late lunch nog helemaal geen trek. Over op plan B: we rijden terug naar Naples, halen bij de Walmart wat boodschappen en gaan dan in het hotel eten.


Onderweg zet de regen flink door en begint het ook te onweren. De temperatuur valt in 40 minuten terug naar 79 graden. Lekker fris!

Tegen 19.00 uur zijn we bij de Walmart. We kopen broodjes, hotdogs, ijsbergsla en mosterd en kijken weer onze ogen uit naar het enorme aanbod in deze winkel.

Als we rond 20.00 uur terug zijn in het hotel is het weer droog en maken we onze broodjes. We eten ze op in het tuintje van het hotel, daar staat een soort prieeltje met een tafel en stoelen. We zitten er heel lekker, de temperatuur is heerlijk, de lucht donker, om ons heen zien we overal bliksemflitsen en in de verte horen we nog wat onweer rommelen.

We hebben honger en zijn snel klaar met eten. We gaan terug naar onze kamer en rommelen nog wat, tv kijken, verslag schrijven, verbrande schouders insmeren, tekenen, voor we het weten is het 22.00 uur en maken we ons klaar om te gaan slapen. Het was weer een heerlijke dag!

Morgen houden we een rustdag, maar eens kijken waar we zin in hebben.

3 opmerkingen:

  1. Hele mooie foto's van het witte zandstrand, en ja, echt verkoeling vind je niet in de zee;)
    Geweldig om dolfijnen in het wild te spotten, geeft nét even een ander gevoel, en dan ook nog eens twee keer op een dag!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om te lezen wat een regenbuitje kan doen: een omdraaiing van 97 naar 79 graden Fahrenheit! Even omrekenen... dat is dus van 36 naar 26 graden Celsius, toch nog best wel warm maar 10 graden verschil voelt dus als verfrissend, da's heel bijzonder .......let's singing just singing in the rain.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo vakantiegangens jullie zijn helemaal gewend he''ook aan de warmte .sofie wat een leuke foto van jou in de zee !
    en kitty ik had geen vergroot glas nodig om die dolfijn te zien die heb je heel snel moeten nemen'' goed hoor je kan zo fotograaf worden mooi gezicht als die in de zee zwemen he"in het wild daar horen zij ook thuis !heb max die gemaakt van jullie drie op de bank leuk ''zo regenbui is lekker bij jullie maar hier even niet hoor ?hier was het vandaag droog het kwam goed uit ik ben even naar de stad geweest was ook heel druk ! ga nu een kopje koffie maken tot morgen .groeten aan allemaal gerda

    BeantwoordenVerwijderen