woensdag 18 juli 2012

Dag 5 Walt Disney's Magic Kingdom

Dag 5 Disney's Magic Kingdom

'Where Dreams come true' staat er op de poort waardoor je Disney World binnen rijdt. Één droom komt vandaag in ieder geval uit: Max gaat eindelijk naar een Disneypark. Voor ons alle vier is het ons eerste Disneypark, we zijn benieuwd!

Gezien de ervaring van gisteren, met hoogseizoen en warm weer in een park besluiten we het vandaag iets anders doen. We willen graag het vuurwerk 's avonds zien en om dat vol te houden besluiten we niet meteen vroeg in de ochtend te gaan. En omdat we lezen dat het juist in het begin van de middag erg druk is, willen we zorgen dat we er rond 15.00 uur zijn, dan hebben we nog ruim 8 uur tot het park sluit. Waarschijnlijk is het rond die tijd ook minder heet.

In de ochtend gaan we dus eerst heerlijk ontspannen bij het zwembad. Het is nog steeds vochtig warm en het water voelt heerlijk koel. Sofie en Max snorkelen en duiken wat af.

Rond 13.00 vinden we het tijd om ons klaar te gaan maken. Douchen, aankleden, cameratas inpakken en we zijn er klaar voor. Nog even langs de Subway voor een snelle lunch in de auto en daar gaan we.

Niets leuker dan iets voor de eerste keer doen (hoe zal het er uit zien? Is het echt zo mooi?) en vol verwachting rijden we tegen drieën de parkeerplaats op. Het is ondertussen gaan regenen maar niet hard, dus een welkome verkoeling. Als we onze kaartjes hebben gekocht ('maar' 377 dollar met z'n vieren, poeh, dan is de Efteling ineens erg goedkoop!) blijken we nog niet bij de ingang van het park te staan. We kunnen kiezen tussen een ferryboat of de monorail. We kiezen de ferry en dat is helemaal leuk, al varend zien we langzaam het kasteel van Disney dichterbij komen. Dan zijn we bij de ingang van het park. We lopen door de Main street en Sofie en Max kijken hun ogen uit. Je waant je in een idyllisch Amerika van lang geleden.


Het park is heel handig ingedeeld, een centraal plein met er omheen een aantal 'werelden', heel overzichtelijk. We lopen Tomorrowland in en ontdekken al snel Buzz lightyear. De wachtrij is 50 minuten maar we kunnen een fastpass halen. Hiermee mogen we een uur later terugkomen zonder in de rij te hoeven staan, handig! We kijken nog wat rond en lopen dan naar Fantasyland. Op weg naar 'It's a small world', maar ook hier staat een lange rij, en helaas hebben ze hier geen fastpass systeem. We besluiten door te lopen en verder te kijken. In dit deel van het park is het enorm druk en de drukte komt opeens erg op me af. Omdat het inmiddels bijna tijd is voor Buzz lightyear lopen we terug. Ik voel me niet optimaal en besluit niet mee te gaan maar buiten te wachten. Een prima beslissing, ik kan even lekker rustig zitten met een koele cola en Sofie en Max hebben ondertussen veel plezier met pappa die de attracties normaal gesproken aan mij overlaat.


We gaan verder het park door, Adventure land, Liberty square, Frontierland. Ik heb nog steeds wat moeite met de drukte en ben er nog niet over uit of ik het nu wel of niet leuk vind in Disney. De Efteling is druk in de zomer maar dit is echt nog drukker, wat een mensen en wat een rijen!

De rij bij Pirates of the caribean is niet zo lang dus gaat Michiel opnieuw met Sofie en Max naar binnen. Ze vinden het helemaal leuk!

Als we verder lopen komen we langs de boomhut van de familie Robinson. Hier staat geen rij en gaan we met z'n vieren de boomhut door die erg mooi gemaakt is. Ik begin me ondertussen wat beter te voelen en we besluiten fastpass kaartjes te halen voor Jungle cruise, een rustig boottochtje door een jungle-achtig landschap. We kunnen over een uur terugkomen. Een mooi moment om wat eten te gaan zoeken. Al lopend stuiten we op een voorstelling bij het kasteel. We blijven even staan want het is de moeite waard. Vrijwel alle Disneyfiguren komen er in voor en er wordt gezongen en gedanst. Er zit zelfs wat vuurwerk bij. Wat kunnen de Amerikanen dit toch goed!


We lopen door op zoek naar eten. Max wil graag 'zo'n ham' waar hij al veel mensen mee heeft zien rondlopen. Goed idee, Amerikaanser kan niet! De ham blijkt een enorme 'turkey leg' te zijn, ook goed, en Max en Michiel knabbelen zich een ongeluk. De kalkoen is erg lekker, nu snappen we waarom we er zo veel mensen mee zagen lopen. Sofie en ik proeven ook mee maar houden het bij heerlijk zoete churros. Na deze pauze is het tijd voor de Jungle cruise. Deze keer ga ik ook mee. Ook dit is leuk!


Het is inmiddels 20.00 uur geweest en om 21.00 begint de parade. Omdat we al best veel mensen zien die een plekje hebben gezocht voor de parade besluiten wij ook alvast een plekje te gaan zoeken. We rusten lekker uit en doden de tijd door mensen te bekijken, dat is een attractie op zich!
Iets na negenen start de muziek en zien we de eerste lichtjes aankomen. We kijken onze ogen uit, dit overtreft onze verwachtingen! We genieten bijna een half uur van de prachtige wagens en van de gezellige muziek. Na afloop valt ons op hoe efficiënt het park omgaat met deze happenings en met het soepel laten doorstromen van al het publiek. Overal staan medewerkers en nergens zijn opstoppingen.


Nu wordt het tijd om een plek te zoeken voor het vuurwerk dat om 22.00 begint. Dat is nog lastig want het staat inmiddels behoorlijk vol. Toch vinden we een plekje. We moeten nog even wachten en genieten ondertussen van een mediashow waarbij allerlei kleuren en beelden op het kasteel geprojecteerd worden. Dan begint het vuurwerk. Hoewel we inmiddels behoorlijk moe zijn, zijn we blij dat we dit meemaken. Zo'n mooi vuurwerk hebben we nog nooit gezien! De oh's en aah's vliegen ons om de oren. Het duurt zeker 10 à 15 minuten en de ene vuurpijl is nog mooier dan de andere. Het vuurwerk is helemaal afgestemd op de muziek. Elke keer als we denken dan het af is gaat het weer verder. Prachtig! Wat een mooie afsluiting van deze dag en ons bezoek aan Orlando!

Onder de indruk lopen we richting uitgang. Nog even door de souvenirwinkel en dan toch naar buiten. Daar wacht ons een verrassing, Er willen nog een paar meer mensen naar huis. Zowel bij de monorail als de ferryboat staan enorme rijen.... Logisch natuurlijk maar het valt toch tegen. Vol goede moed kiezen we de rij voor de ferry en het blijkt mee te vallen. We staan buiten, de temperatuur is heerlijk en iedereen is vrolijk. Een half uurtje, en vier ferry's verder kunnen we aan boord. Om half 12 zitten we in de auto en tegen 12 uur rollen we ons bed in. Dat verslag komt morgen wel....
Wederom een geslaagde dag!

4 opmerkingen:

  1. Goed gedaan hoor; een middag en een avond! Dan ben je nog gesloopt, maar het is allemaal de moeite waard. Disney, waar geduld een schone zaak is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoy allemaal wat een leuke;; mooie fotos''kitty zo kan ik er ook een beeld van krijgen hoe het daar is ;vooral de optocht lijk me heel mooi met al die lichtjes ik ben vandaag naar de fred geweest; ben nog bij brent en duncan geweest .
    ik heb verteld over de foto's die je gestuurd heb .het regent nu weer je kan hier niet zonder jas ?hoop dat het morgen beter wordt; ik lees iederendag je verslag hoor ik vind dat leuk om te doen ;goed idie van jou vele groetjes van gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was nog eens een lange dag zeg, ik neem mijn petje daarvoor af!
    Ziet er weer (nog steeds) erg leuk uit de avond parade

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Disney's Magic Kingdom was dus een spectaculaire belevenis. Door de gedetailleerde beschrijving en foto's genieten we echt met jullie mee! Zo'n 'turkey leg' lijkt mij ook wel wat. Je hebt heel goed naar je lichaam geluisterd, petje af en houen zo! Nu op naar Naples, bon voyage, met een dikke knuffel van ons voor jullie allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen