zaterdag 4 augustus 2012

Dag 22 en 23 Laatste dag Miami en terug naar huis....

En dan is nu toch echt de laatste vakantiedag aangebroken.....
We slapen tot 8 uur, half 9 en gaan voor de laatste keer in het hotel ontbijten. Max weer cereal, Sofie wil graag bagels en Michiel en ik kiezen deze keer het buffet. Het aanbod is niet heel uitgebreid maar zo kunnen we nog een laatste keer pancakes, french toast en scrambled eggs eten. Voor Max neem ik nog wat bacon mee van het buffet (z'n nieuwe favoriet deze vakantie) en voor Sofie een muffin.

Na het ontbijt gaan Max en Michiel nog een laatste keer zwemmen en gaan Sofie en ik onze spullen verzamelen.

Het is even passen en meten, schone kleren, vuile was, nieuwe aankopen maar het past prima. Met onze nieuwe kofferweger checken we het gewicht en dat valt reuze mee, 23, 24 en 18 kilo. En dat terwijl we 4 keer 35 kilo mogen meenemen! Goed gedaan dus. Als we iets na 12 uur bijna klaar zijn om de kamer uit te gaan worden we gebeld, of we niet vergeten zijn dat we om 12 uur moeten uitchecken ;-)

We checken uit, pakken de auto in en tegen half 1 zijn we op weg naar Sawgrass Mills mall. Het is ongeveer 45 minuten rijden. Nog voordat we Miami Beach uitrijden zien we boven Miami een enorm donkere lucht hangen. Als we beter kijken zien we de ene na de andere bliksemflits aan de hemel. Het is een heel mooi gezicht. Maar het is wel duidelijk dat we daar door heen zullen gaan rijden. Een kwartier later vallen de eerste druppels. En meer. En nog meer. Het is echt een enorme wolkbreuk. De ruitenwissers kunnen het nauwelijks aan en we rijden met alle andere auto's heel langzaam. Tien minuten later hebben we het ergste gehad en kunnen we weer wat zien. Maar het blijft tot Sawgrass Mills regenen.

Als we aangekomen zijn bij het winkelcentrum blijkt de temperatuur ruim 10 graden gezakt en is het heel aangenaam buiten. Het winkelcentrum is enorm groot en door het natte weer ook erg druk. We slenteren wat rond en belanden bij de build-a-bear-shop. Je kunt daar een knuffel uitzoeken die je naar wens kan laten vullen en vervolgens kan aankleden. Sofie en Max zouden er het liefst meteen een uitkiezen. Er is een aanbieding van 30 dollar maar dat vinden ze allebei toch iets te duur. We lopen weer verder.

Na een uurtje merken we dat we toch eigenlijk ook wel een beetje shop-moe aan het worden zijn. We zien veel winkels die we in de andere winkelcentra ook al gezien hebben. Tijd voor een beetje suiker dus. We kopen pretzels en cola en een half uurtje later zijn we weer wat opgeknapt. We kunnen weer door. Als we het winkelcentrum door zijn vertellen Sofie en Max dat ze iets bedacht hebben. Ze willen ieder 15 dollar bij elkaar leggen en dan samen een beer uitzoeken in de build-a-bear-shop. Prima plan, we hebben toch nog even de tijd. Michiel en ik besluiten nog een laatste donatie te doen en ook de helft bij te leggen, dan kunnen ze allebei een eigen knuffel uitzoeken. Ze zijn helemaal blij. Max weet meteen dat hij Scrat wil van Ice Age. Sofie twijfelt nog even maar kiest dan toch een heel lief konijn uit. Nog een setje Amerikaanse kleren en klaar zijn ze. Nou ja klaar, het vullen van de knuffels is nog een hele happening. Ze moeten helpen de machine te bedienen, als de vulling klaar is moet er nog een hartje uitgezocht worden dat Sofie en Max even op hun eigen hart moeten drukken en dat vervolgens binnenin de knuffel gestopt wordt voordat de laatste naad dichtgeknoopt wordt. Eigenlijk mogen ze ook nog een geboortecertificaat maken maar daar hebben we geen tijd meer voor. Een half uur later staan we weer buiten.

Tijd om naar de auto te gaan en richting vliegveld te rijden. Strak op tijd rijden we om half 6 Miami International Airport op. Alamo is snel gevonden en het afleveren van de auto gaat heel snel en efficiƫnt. Van daaruit gaan we met een monorail naar de vertrekhal. Halverwege de rit valt Max en Sofie op dat er helemaal geen chauffeur voorin zit! Het blijkt een onbemand treintje, heel grappig.

We zijn 20 minuten te vroeg bij de incheckbalie en gaan alvast in de rij. Als de balie 30 minuten later open gaat zijn we bijna als eersten aan de beurt. Bij de douane staat geen rij dus we lopen binnen no-time richting gate.

We kiezen wat stoelen uit en halen wat te eten. Er is niet veel keus, Burger King, Pizzahut of sandwiches. Dan maar sandwiches. Het haalt het niet bij de andere avondmaaltijden maar goed, we hebben iets in onze buik. We brengen de rest van de tijd door met wat zitten, rondlopen en kletsen.




Uiteindelijk mogen we boarden en precies op tijd vertrekt het vliegtuig om 21.30 uur. Op naar Nederland. We zijn nog niet meteen moe en kijken eerst nog een filmpje. We krijgen zelfs nog een avondmaaltijd. Omdat het ritme zo toch volledig in de war gaat nemen we nog maar wat, je weet maar nooit wanneer je weer iets eet. Max slaapt als eerste. Daarna proberen ook wij te slapen. We installeren ons met de 'nightkit', een kussentje, dekentje, sokken en zelfs een ding voor over onze ogen. Maar het is best lastig een prettige houding te vinden. We slapen allemaal korte slaapjes. Sofie en Max vinden het erg grappig als ik uiteindelijk in slaap val met m'n kussentje voorover op het tafeltje. Alles bij elkaar slapen we maximaal 3 uur. Zo'n twee uur voor de landing geven we het op. Toch gaat de vlucht best snel en om 20 over 12 Nederlandse tijd landen we op Schiphol. Nog even de bagage ophalen en onze taxi staat al klaar. Om 14.00 zijn we weer in Den Haag.

Om de verleiding te weerstaan even onze ogen dicht te doen regelen we snel een lunch en gaan we daarna meteen de koffers uitpakken. Zo snel mogelijk weer in het Nederlandse ritme is waarschijnlijk het beste. Gelukkig mogen we vanavond vroeg naar bed!

En wat hebben we een supervakantie om op terug te kijken! Deze vakantie zullen we niet snel vergeten. Het warme weer, de prachtige zee en stranden, de bijzondere dieren die we in het wild gezien hebben, de Amerikaanse 'cultuur' en nog veel meer. Het is absoluut voor herhaling vatbaar!
Voorlopig kunnen we nog lang nagenieten, ik heb rond de 1500 foto's gemaakt. Dat wordt nog een flinke uitzoekklus de komende dagen....

Dit is dus het laatste berichtje van het blog. Iedereen die meegelezen heeft, bedankt! Hoewel ik het blog vooral voor onszelf heb gemaakt is het extra leuk als je weet dat het ook door anderen gelezen wordt.

7 opmerkingen:

  1. Welkom thuis. Heb met veel plezier jullie blog gelezen, alhoewel nog nooit gereageerd. Volg momenteel zoveel Florida blogs dat het bijna niet bij te houden is ;-)
    Maar heb genoten van jullie blog!
    Sterkte met de jetlag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor het meelezen! En nog veel plezier met het lezen van alle andere blogs!

      Verwijderen
  2. kitty michiel sofie en max'; Welkom thuis. ik vond het heel spanend al die weken; en heel leuk om te lezen wat jullie beleefd hebben ,max wat heb jij een leuke knuffel uit gezocht met schoentjes aan en[ usa ]heel bijzonder met een hartje er in daar heb ik nog nooit van gehoord.ik denk dat; dat hier in nederland niet te koop is!julie moeten even aan het ritme wennen; en het weer hier in Nederland maar dat komt wel goed; lekker uit slapen alle[ in eigen bed ]groetjes gerda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je het zo leuk vond! Het was ook leuk om te schrijven. Groetjes!

      Verwijderen
  3. Welkom thuis, jullie hebben het getroffen met het weer bij aankomst.
    Wat je zegt jullie hebben een heerlijke tijd achter de rug, een tijd die je nog vele malen weer ter sprake brengt, want dit vergeet je nooit meer!
    Bedankt voor het leuke verslag en nu maar snel weer in het normale Nederlandse ritme zien te komen, succes er mee, wij stappen over een week in het Floridiaanse ritme!
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij ook bedankt! En voor straks alvast een hele fijne vakantie! Ik ga je blog volgen!

      Verwijderen